Sunday, April 25, 2010

Makan-makan kat Naili's Place

0 comments









Monday, April 19, 2010

Uwais Moody Sand Art boleh membantu...

0 comments
Alamak anak mummy yang mummy sayang ni bersedih lagi bukan aper tadi kiteorang pergi meronda kat putrajaya ader lah terserempak dengan si mamat ni tak lain tak bukan Ultraman konon penyelamat dunia tulah bukan la mummy & daddy tak nak beli tadi baru jer mummy beli kat kedai apek tu belum bukak lagi dalam keter tu kan...
ha mulalah dia merepek yang dalam keter tu tak best tak der raksasa yang ni ader raksasa ha sudah dier dah jadi patung dah tercegat jer kat situ aper lagi mummy dah tunjuk muka singa kat dier tapi boleh jer dier wat dek jer, aah guna trick no 2 konon tinggalkan dier kat situ pun tak jalan last2 ambil tindakan berani dengan menngunakan kuasa kuda tarik dier dan angkat sambil dukung dan bawak lari daripada situ mak ai dier menjerit bagai nak rak tapi mummy buat dek jer daddy ngan adik Qaysara pergi bayar parking sambil tu mummy mengeluarkan senjata sengatan gergasi untuk bagi dier diam sikit ha lepastu dalam keter mummy and daddy pujuk dier dan bukak mainan yang beli tadi habis dia campakkan kat belakang kereta...habistu kiteorg diam jer dalam perjalan balik umah, nanti kalau pujuk lagi parah Uwais ni kiteorg biarkan jer die selungkupkan muka dier dgn bantal tu sambil teresak2 sian gak...kiteorang pun borak biler dier dah agak tenang mungkin terlena kot daddy berkata huru hara hari ni gara2 Ultraman ni sambil gelak...qaysara cam paham jer aper yang daddy dier cakap sambil tersenyum..dah sampai umah...
Sampai kat parking Abang pun sedar dier nangis lagi huhuhu daddy ngan Mummy tak sayang uwais lagi. daddy dukung sambil pujuk dier naik atas lepastu dier diam sambil merepek tah haper tah sambil nangis lagi mungkin sedih dalam lif mummy terfikir aper nak buat bagi dia happy kembali aaaahhh ader sand Art Ultraman yang mummy beli dah lama tapi takder masa nak buat haaa inilah masanyer nak buat mender ni... mummy pun suruh daddy jage adik Qaysara terus mummy dukung abang & cakap ngan dier jom kiter colour Ultraman nak tak sayang...dier nangis lagi huhuhu nak jom la..... sorry mummy sayangggg mummy, sedih la pulak mummy pun peluk dier dan ambil meja and buat sama2 ngan dier..happy sangat muka dier....
Muka Happy jer biler Ultraman dah siap... Kan comel...bila dah Happy Sayang Abang Uwais....






Friday, April 16, 2010

JOM MAKAN BERSAMA ADIK QAYSARA

2 comments
Sejak akhir ni tak sempat nak update blog yang tercinta ni sorry yer kawan-2 minggu lepas Qaysara kena Chicken pox, demam, cirit birit kesian mummy kena cuti seminggu huhuhu. minggu ni plak selsema ngan batuk abang Uwais join skali kira pakej kot untuk April ni. memang susah hati. Ader x sesiapa kawan yang tahu cara tradisional (petua) untuk hilangkan parut & juga untuk sembuh batuk untuk berkongsi bersama. kalau ader sila2kanlah komen yer..terima kasih. tetiber jer plak ader gambar Qaysara cerita pasal demamkan..sebenarnya gambar ni diambil sehari sebelum adik qaysara demam masa tu kiteorg ngan Mr Daddy kluar gi seksyen 7 Shah Alam jalan2 pastu nampak pulak kedai sow kow mcm kat ampang tu apalagi santap lagi walaupun dah kenyang...adik memang suka makan sup habis dua ketul sow kow soup dia makan...dalam perjalanan balik ternampak pulak cahaya lampu yang banyak kitaorg pun pun rasa teruja nak pergi rupa-rupanya ada landskap ict cantik giler tapi nak park keta semua penuh jalan pun jem..last2 balik jerlah memang rugi tapi takper nanti pegi lagi kalo ader masa....


Saturday, April 3, 2010

Malaysia International Shoe Exhibition

3 comments
Wah hari semalam kiteorg gi pwtc kononnyer excited giler nak beli kasut dari pagi lg nak tunggu rehat 12 suku nak gi menjelajah naik train tak jauh 2 stesen jer sampai kat saner ramai jugak org ader catwalk pastu ader Jimmy choo kat boothnyer ramai gakla org kerumun mamat ni. lepastu muncul pulak tauke rafflesia cantik jugak tapi terfikir jgk aper kaitan dier jimmy choo ni tapi takper la x yah nak pikir lps tu kiteorg merayau kat booth lain termasukla viss dan lelain tapi biaserjerla ingatkan banyak kasut yang murah dr overseas ker kasut clark ker hush puppies ker tapi tak der pun lepas tu kiteorg gi jejalan kat booth Bill Keith ramai giler orang mak ai, time nak try pun payah kesian member kiter tu tapi u dapat 2 pasang pun ok la tu ika.... kan daripada i tak beli aper2 pun huhuhu sesungguh tak beraper best hanya 2 bintang setengah boleh bg kat exhibition ni selama hampir dua jam kiteorg kat sini last2 kehausan singgah jap kat starbuck untuk melegakan tekak dengan ice blended mocha ummmp sedapnyer.....dah boleh balik opis skang....
Gambar semua ni ambik guna Handphone jer.
Sempat bergambar dengan Bill Keith hihi
Tengok ramai org serbu kasut Bill Keith sampai lintang pukang semua kotak...kotak kasut ni memang cantik dah la warna merap ader tombol plk tu memang kreatif....bangat
Antara rekaan yang menarik yang sempat dirakamkan
Jimmy Choo dan Kasut yang mahal dan cantik..

Thursday, April 1, 2010

Epull kahwin

3 comments
Kawan aku nak dah selamat kahwin (cakap dalam hati) Tahniah yer ni lah gambar yang sempat di touch untuk epull lawa ker tak lawa balun jer.... tengok before & after tadaaa.....konsep pastel art konon la kan...


Follow razucute on Twitter
ShoutMix chat widget
 
Related Posts with Thumbnails