Saturday, February 27, 2010

Nostalgia percutian Episod 1


Rasanye dah terlalu lama x update blog ni akibat terlalu banyak kerja dan benda perlu diselesaikan sibuk dengan tuntutan dirumah dan ditempat kerja minggu sebelum ni kursus minggu lepas balik kg . Harini mula menggelebah nak mengupdate gambarnyer. minggu lepas kiteorang bercuti sakan dengan nenek & makngah Qaysara&Uwais ni almaklumlah ader kenduri kat Kg Mak Mummy.

Gambar uwais .kat bawah pokok tengah betulkan sandal keciknyer. Sandal dia tinggal kat umah kakak sebelah dalam kereta sebelah bagus sangat, daddy dia dah merepek sakan cari seliper anak kesayangan tu. last jumpa sandal kecik comel janji boleh pakaikan uwais.

Misi memujuk Uwais : Uwais sayang pakai jer seliper ni nanti mummy beli seliper yang best untuk Uwais k....Uwais dgn rileknyer berkata Uwais nak seliper Ultraman ok....aper2 je lah sayang mummy....janji mood abang uwais ok ..

Dah 20 tahun tak makan kuih bakar ni, kebetulan ternampak plk gerai jual kuih bakar & bingka ni terus jer singgahnampak makcik tua dan anak serta cucu sibuk membuat kuih mummy ni cerewet sikit bab membeli mesti nak tgk bersih ker kotor takut pulak nanti sakit perut, kang beli tak lalu makan pulak misi pertama tgk penjual dia ok makcik tua, yang jual anak dara comel lote target dah ok. niatnye beli mulatu nak test jer, nampak banyak kuih lain semua nyernampak best segar dari dapur last semuanye rembat, beli habis dalam 12 ringgit gak, kuih bakar beli 5 ketul terlupa nak rasa terus masuk kete dan terus jalan sambil makan dalam kete, bila makan ambik kau sedap amat kuih bakar ni sehingga menjilat jari tu memang 5 bintang la kuih ni. mak mummy kata nanti bila balik kene singgah beli lagi dah la sedap kuih nyer besar pulak tu 5 biji 2 ringgit menyesal tak rase dulu tadi.

Singgah kat Kemasik agak terkejut jugak dulu takder pun semua ni REST RELAX ni baru buat agaknyer. tapi dulu lagi cantik tempat ni tapi skarang dah banyak gerai dah tak lawa lagi dah dulu boleh masuk kete sampai kat tepi pantai tapi skarang dah xleh ader gerai. kalo lawa takper gak gerai ni..nak makan pun malas...aku betul2 heran kenaperla dia wat gerai camni tak der taste langsung kat tepi jalan tu dah ader gerai aper salahnya kat sini biarkan kosong cam dulu kan cantik mata memandang....

Ni kat pantai seronok gak tapi x leh mandi, laut dalam kot mummy sajer jer pergi tepi nak main2 ombak ngan uwais tetiba ombak tu datang kuat habis basah kiteorang bahaya la rupanyer terus kiteorang naik...huhuuu basah semua seluar...

6 comments on "Nostalgia percutian Episod 1"

JUE on March 2, 2010 at 11:19 AM said...

ehh?! tersalah komen kt entry kt bwh lak. terliur tgk kuih bakar! hehe...

razucute on March 2, 2010 at 2:35 PM said...

JUE: takper dah baca pun komen yang kat bawah tu...kuih bakar tu memang best...

Nurul Harun on March 2, 2010 at 6:13 PM said...

sangat cumel uwais! nama pun unik..

Rad on March 7, 2010 at 5:05 AM said...

Tentu seronok dan meriah bercuti bersama keluarga dan nenek. Aisayman teragak pula tengok kueh fav tu, kueh bakar. kena yang berkerak sikit, bestnya. kena cari ni.Handsome lagi cute la uwais

zoul on March 7, 2010 at 5:18 AM said...

comel.. memang comel.. bukan mummy nyer.. tapi heronya tau.. wakaka
gambar kat pantai tu.. buat aku teringin nak pg pantai lah...

razucute on March 9, 2010 at 12:14 AM said...

Nurul Harun: tq Nurul
Rad : Memang sedap kuih ni, nak buat endiri tak pandai biasenye makcik2 yang buat sedap....
zoul: tq zoul tapi dia tetap cute sebabnye anak mummy hehehe...

Follow razucute on Twitter
ShoutMix chat widget
 
Related Posts with Thumbnails